Eén dag voor de klas: word gastdocent


Heb jij altijd al voor de klas willen staan of wil je ervaring op doen voor de klas? Leuk! Als gastdocent maak je de leerlingen op een leuke interactieve manier bekend met het belang van schoon water wereldwijd. Iedere gastles duurt maximaal één uur en vindt minimaal 2 weken voor de wandeling plaats, zodat de kinderen voldoende tijd hebben voor het ophalen van sponsorgeld.

Wat ga je doen?

We willen je vragen om twee, maximaal drie gastlessen te geven bij jou in de buurt of op een locatie ergens in Nederland. Begin februari krijg je een training van ons van maximaal 2 uur. Daarna neem je contact op met de school, die je van ons doorkrijgt, om de datum en tijd af te spreken voor de gastles. Van ons krijg je van tevoren de materialen voor de gastles per e-mail toegestuurd. Als de dag van de les is aangebroken vertel je de kinderen alles over water, onze projecten en speel je een interactief spel. Na afloop geef je de leerlingen de opdracht mee om geld in te zamelen en geef je tips hoe ze dit het beste kunnen doen. De gastlessen vinden plaats tussen maandag 13 februari en vrijdag 29 mei 2020. Samen met de leerkracht deel je alle materialen uit die de kinderen nodig hebben voor het inzamelen van sponsorgeld, zodat ze gelijk enthousiast aan de slag kunnen.

Wie ben jij?

Ervaring met lesgeven is niet nodig. Wel word je helemaal enthousiast van het idee om alles over water te mogen vertellen aan kinderen tussen de 8 en 12 jaar! Je bent goed in het motiveren van kinderen zodat ze zoveel mogelijk geld ophalen bij hun familie, opa’s, oma’s en vrienden. Daarnaast ben je ook flexibel, want je gastles kan zomaar onderbroken worden door een vlieg die de klas is binnengedrongen of een leerling die van zijn stoel valt van verbazing over jouw kennis.

Wat bieden wij?

Als vrijwilliger ben je belangrijk voor ons. Wandelen voor Water biedt een mooie kans om ervaring op te doen binnen het basisonderwijs en te werken voor drie verschillende goede doelen. Naast de verantwoordelijkheid die je krijgt, is er ruimte voor eigen initiatief en creativiteit. Gemaakte (reis)kosten worden vergoed. 

Startdatum: vanaf 23 maart tot en met eind juni 2020.

Enthousiast of vragen?!

Stuur een e-mail naar Angenies Baar via angenies@wandelenvoorwater.nl.

Direct opgeven als gastdocent? Vul dan het onderstaande aanmeldformulier in.

Aanmeldformulier

4 + 5 =

"Ik heb vier gastlessen mogen geven en het was ontzettend leuk! De leerlingen hebben er veel zin in, er werden ook heel veel vragen gesteld en gaan nu van start met het binnen halen van sponsoren!"

Neeltje Haaima

Gastdocent