Wie zitten er achter Wandelen voor Water

Wandelen voor Water is een initiatief van Amref Flying doctors, Simavi, ZOA en Rotary Nederland. Het doel van onze samenwerking is om bij te dragen aan schoon water voor iedereen in 2030. Dan hoeven mensen en kinderen niet meer ontzettend ver te lopen om schoon (drink)water te halen. Zo kunnen ze weer naar hun werk of school en tegelijk werken aan een zelfstandige toekomst.  

Dit doen we door leerlingen van de bovenbouw van de basisschool bewust te maken van het tekort aan water en ze op een leuke sportieve manier geld te laten inzamelen voor waterprojecten in ontwikkelingslanden. 

Sinds 2003 hebben Nederlandse kinderen bijna €12 miljoen ingezameld voor meer dan 300 projecten wereldwijd. Daardoor hebben 510.000 mensen in ontwikkelingslanden nu schoon water in de buurt. Hierdoor kunnen mensen zich weer focussen op een zelfstandig bestaan en kinderen naar school in plaats van iedere dag te moeten lopen voor schoon water. 

Amref Flying Doctors 

Amref Flying Doctors werkt aan een gezond en sterk Afrika. Want wie gezond is, kan beter voor zichzelf zorgen en ontsnappen aan armoede. We leiden zorgverleners in Afrika op, bieden basiszorg en geven voorlichting. Ook praten we met Afrikaanse overheden, want we willen dat verbeteringen in de gezondheidszorg blijvend zijn.

Simavi

Simavi bouwt aan een gezond leven voor iedereen. Want alleen als je gezond bent kun je jezelf ontwikkelen, voor je gezin zorgen en zo de armoedespiraal doorbreken. Daarom investeren wij in de basis omstandigheden voor een gezond bestaan en zorgen wij ervoor dat kwetsbare mensen – vooral meisjes en vrouwen – een gezond leven kunnen leiden.

ZOA

ZOA helpt mensen die slachtoffer zijn van een oorlog of natuurramp wereldwijd. ZOA biedt noodhulp en werkt daarnaast met de lokale bevolking aan wederopbouw. Zo zetten we ons er samen voor in dat mensen weer kunnen voorzien in hun eigen levensonderhoud. 

Rotary Nederland

Rotaryclubs organiseren zelfstandig en in samenwerking met de goede doelen het project Wandelen voor Water. De leden van Rotaryclubs die verbonden zijn aan het project verzorgen de gastlessen op de bovenbouw van de deelnemende basisscholen. Daarnaast organiseren zij de wandeling in het gebied waar zij gevestigd zijn.