Alle antwoorden op al je vragen

Hieronder hebben we zoveel mogelijk veelgestelde vragen geplaatst. Staat je vraag er niet tussen stuur dan gerust een e-mail naar info@wandelenvoorwater.nl.

Deelname

Tot wanneer kan de school zich opgeven voor 2020?

Tot 31 januari 2020 kunnen scholen zich opgeven voor Wandelen voor Water via het inschrijfformulier. Wil je na deze termijn nog meedoen kun je contact opnemen via info@wandelenvoorwater.nl.

Mogen de leerlingen van de onderbouw ook meelopen?

Ja, dat mag. Schrijf ze dan op dezelfde manier in en vermeldt bij de opmerking om hoeveel groepen het gaat.

Hoeveel tijd kost Wandelen voor Water voor een school?

Wandelen voor Water hoeft de leerkrachten niet veel tijd te kosten. Na inschrijving is het leuk om de kinderen alvast over dit project te vertellen en de introductievideo te laten zien. Daarna zal er 1 uur een gastdocent in de klas komen. De materialen die de kinderen nodig hebben om geld in te zamelen moeten worden uitgedeeld en kan er rekening gehouden worden met een wandeling van twee uur. Tussen de gastles en de wandeling is het uiteraard leuk om de klas te motiveren om geld op te halen door samen dagelijks te kijken naar de opbrengsten van de school. Vóór de wandeling kan samen met de klas het geld uit de donatieboxen worden geteld.

Tot wanneer mag de school haar deelname annuleren?

De school mag haar deelname voor 31 januari 2020 kosteloos annuleren. Daarna wordt er €1,- per leerling in rekening gebracht.

Vanaf wanneer kan de school zich opgeven voor 2021?

Vanaf 1 april 2020 kunnen scholen zich weer opgeven voor Wandelen voor Water 2021.

Donatiegeld

Hoe halen leerlingen donatiegeld op?

De leerlingen krijgen een sponsorlijst en een donatiebox waarmee ze naar familie, vrienden en bekenden mogen gaan met de vraag hen te sponsoren. Ze kunnen ook acties bedenken om extra geld in te zamelen, zoals lege flessen inzamelen.

Waar gaat het geld naar toe?

Het opgehaalde geld wordt evenredig verdeeld over de projecten. Welke projecten dit zijn lees je hier.

Moet ik aan een school doneren?

Nee, dat hoeft niet. Bij het geven van een donatie kun je bij de keuze schoolnaam ook Wandelen voor Water selecteren.

Hoe werkt doneren met een QR code?

Je scant de QR-code met de camera van je telefoon zoals je iedere andere QR-code scant. De pagina met de donatie gegevens wordt dan geopend. Zoek de school waaraan je een donatie wilt doen op naam of plaatsnaam en selecteer deze. Wil je niet doneren aan een school, maar direct aan Wandelen voor Water selecteer dan hier Wandelen voor Water. Kies vervolgens het bedrag dat je wil doneren of vul een eigen bedrag in. Klik op ‘Sponsor’. Je wordt nu automatisch naar de mobiel bankieren app van jouw bank gestuurd. Wanneer je de betaling hebt afgerond kom je weer terug in onze omgeving en kun je je aanmelden voor onze nieuwsbrief of eventueel deze actie delen met je vrienden en familie.

Gastles

Wie verzorgt de gastles?

De gastles wordt verzorgt door een vrijwilliger of een lid van de Rotary. Hij of zij neemt contact op met de school om de gastles in te plannen.

Wil je een gastles geven? Stuur dan een e-mail naar info@wandelenvoorwater.nl.

 

Wanneer wordt de gastles gegeven?

Gastlessen worden minimaal twee weken en maximaal drie weken voor de wandeling gegeven. Zo hebben de leerlingen ruim de tijd om sponsors te zoeken.

Moet ik betalen voor de gastles?

Nee, de gastles wordt kosteloos verzorgd. De school moet wel zorgen voor een digibord om de presentatie te verzorgen.

Wandeling

Wie organiseert de wandeling?

Er zijn twee mogelijkheden. De eerste mogelijkheid is om aan de georganiseerde wandeling in de buurt deel te nemen. Wanneer de school niet kan deelnemen aan deze wandeling kan er op eigen initiatief een wandeling worden georganiseerd.

 

Wanneer vindt de wandeling plaats?

Wandelen voor Water start officieel op woensdag 25 maart 2020. Op deze dag vinden de meeste wandelingen plaats. Mocht het voor de school niet uitkomen dan kan deze de wandeling organiseren in de periode van 25 maart tot en met 30 juni 2020.

Met hoeveel water moeten de leerlingen lopen?

Het uitgangspunt is om met 6 liter te lopen om echt te ervaren hoe het is om met water te lopen. Dit is echter niet verplicht. Het gaat om de ervaring en wat het kind qua gewicht aan kan.