Alle antwoorden op al je vragen

Hieronder hebben we zoveel mogelijk veelgestelde vragen geplaatst. Staat je vraag er niet tussen stuur dan gerust een e-mail naar Sandra van der Willigen, Project Coördinator van Wandelen voor Water via info@wandelenvoorwater.nl. Zij beantwoordt je vragen graag.  

Deelname

Tot wanneer kan de school zich opgeven voor 2021?

Tot 31 januari 2021 kunnen scholen zich opgeven voor Wandelen voor Water via het inschrijfformulier. Wil je na deze termijn nog meedoen kun je contact opnemen met Sandra van der Willigen, onze eventmanager Project Coördinator via info@wandelenvoorwater.nl

Mogen de leerlingen van de onderbouw ook meelopen?

Ja, dat mag. Geef op het aanmeldformulier aan om hoeveel klassen en leerlingen het gaat.  

Voor de leerlingen van de onderbouw verzorgen wij een kortere gastles. Daarnaast mogen de leerlingen van de onderbouw met 1,5 liter water de wandeling lopen.

Hoeveel tijd kost Wandelen voor Water voor een school?

Wandelen voor Water hoeft de leerkrachten niet veel tijd te kosten. Na inschrijving is het leuk om de kinderen alvast over dit project te vertellen en de introductievideo te laten zien. Daarna is er ongeveer een uur tijd nodig om de online gastles te laten zien aan de kinderen. Ook moeten de materialen die de kinderen nodig hebben om geld in te zamelen worden uitgedeeld en kan er rekening gehouden worden met een wandeling van twee uur. Tussen de gastles en de wandeling is het uiteraard leuk om de klas te motiveren om geld op te halen door samen dagelijks te kijken naar de opbrengsten van de school. Vóór de wandeling kan samen met de klas het geld uit de donatieboxen worden geteld. Dit bedrag moet aan Sandra van der Willigen, onze Project Coördinator worden doorgegeven via info@wandelenvoorwater.nl. 

Tot wanneer mag de school haar deelname annuleren?

De school mag haar deelname voor 1 januari 2020 kosteloos annuleren. Daarna wordt er €150 euro per school in rekening gebracht.

Vanaf wanneer kan de school zich opgeven voor 2022?

Vanaf 1 april 2021 kunnen scholen zich weer opgeven voor Wandelen voor Water 2022. 

Donatiegeld

Hoe halen leerlingen donatiegeld op?

De leerlingen krijgen een sponsorformulier en een donatiebox waarmee ze naar familie, vrienden en bekenden mogen gaan met de vraag hen te sponsoren. Ze kunnen ook acties bedenken om extra geld in te zamelen, zoals lege flessen inzamelen.

Waar gaat het geld naar toe?

Het geld gaat naar het WASH & Learn project in Tanzania in Afrika. Je kunt op de pagina ‘Het doel’ meer lezen over dit project.  

Moet ik aan een school doneren?

Ja, je doneert aan een school via een van de leerlingen. Het bedrag dat je doneert komt ten goede van het WASH & LEARN project. 

Hoe werkt doneren met een QR code?

Je scant de QR-code met de camera van je telefoon zoals je iedere andere QR-code scant. De pagina met de donatie gegevens wordt dan geopend. Vul hier jouw gegevens in en druk op ‘ ‘Betalen’. Je wordt nu automatisch naar de mobiel bankieren app van jouw bank gestuurd. Wanneer je de betaling hebt afgerond kom je weer terug in onze omgeving.

Gastles

Wie verzorgt de gastles?

De online gastles plant de leerkracht minimaal twee weken en maximaal drie weken voordat de wandeling begint de les zelf binnen het eigen lesprogramma in. Op deze manier hebben de leerlingen voldoende tijd om sponsorgeld op te halen. De online gastles duurt ongeveer een uur en als leerkracht heb je een ondersteunende rol mochten er vragen vanuit de klas worden gesteld. In de eerste week van februari ontvang je van ons een handleiding en de gastles per e-mail.  

Het kan zijn dat de school wordt ondersteund door een partner van Wandelen voor Water. Dit kan bijvoorbeeld een lid van een Rotaryclub of Soroptimisten zijn. In dit geval kan het zijn dat hij of zij zelf de gastles komt verzorgen in de klas. Als dit het geval is neemt deze persoon contact op met de school om de gastles in te plannen. 

 

 

Wanneer moet de online gastles worden gegeven?

De online gastles moet minimaal twee weken en maximaal drie weken voor de wandeling worden gegeven. Zo hebben de leerlingen ruim de tijd om sponsors te zoeken.

Moet ik betalen voor de gastles?

Nee, de online gastles wordt kosteloos verzorgd. De school moet wel zorgen voor een digibord om de presentatie te verzorgen.

Wandeling

Wie organiseert de wandeling?

Er zijn twee mogelijkheden. De eerste mogelijkheid is om aan de georganiseerde wandeling in de buurt deel te nemen. Wanneer de school niet kan deelnemen aan deze wandeling kan er op eigen initiatief een wandeling worden georganiseerd.

 

Wanneer vindt de wandeling plaats?

Wandelen voor Water start officieel op woensdag 24 maart 2021. Op deze dag vinden de meeste wandelingen plaats. Mocht het voor de school niet uitkomen dan kan deze de wandeling organiseren in de periode van 24 maart tot en met 30 juni 2021. 

Mag de wandeling gecombineerd worden met een ander evenement?

Ja, dat mag. De wandeling mag bijvoorbeeld gekoppeld worden aan de Avond4Daagse of aan de Koningsspelen.  

Met hoeveel water moeten de leerlingen lopen?

Het uitgangspunt is om met 6 liter te lopen om echt te ervaren hoe het is om met water te lopen. Dit is echter niet verplicht. Het gaat om de ervaring en wat het kind qua gewicht aan kan